Ny hemsida

VADSTENAS NYA HEMSIDA HAR FÅTT ETT NYTT MODERNT UTSEENDE, BLIVIT MOBILANPASSAD SAMT ÄR MYCKET MER ANVÄNDARVÄNLIG ÄN FÖREGÅNGAREN.

Vadstena kommun ligger vid Vätterns östra strand i Östergötland. Kommunen har ca 7 400 invånare.

När vi anlitades av Vadstena kommun hade de nyligen genomfört en marknadsundersökning av sin dåvarande hemsida, som hade ett par år på nacken.  Undersökningen visade att användarna upplevde att sidan var svår att navigera och att sökfunktionen inte var tillräcklig. Webbplatsbesökarna visade sig även vara i högre åldersspann än många andra kommunsidor.

Kommunen ville även passa på att minska ned antalet sidor/innehåll och göra kategori-, och menystrukturen mer användarvänlig vid ett plattformsbyte. Utöver det behövde sidan ett nytt modernt grafiskt lyft och mobilanpassas.

Vi har tillsammans med Vadstena kommun tagit fram en långsiktig plan för deras webbplats. Nya hemsidan är byggd i den populära open source plattformen WordPress i ett tema som heter Helsingborgstemat. WordPress är känt för sin användarvänliga och enkla administration. Dessutom låser inte kommunen in sig i ett system och är inte bundna till en leverantör – dvs. man kan när som helst byta leverantör vid behov för att underhålla plattformen.

Vi såg till att sökfunktionaliteten förbättrades avsevärt och gav mer specifika träffar. Menyn uppdaterades och sk. breadcrumbs lades in för att vägleda besökaren i dess navigation på hemsidan. Högt upp på startsidan lade vi in tydliga genvägar till de populäraste sidorna för att underlätta för besökaren. Hemsidan har språkstöd för 12 olika språk och kan lätt anpassas för att lägga till ytterligare fler språk med automatik.

Andra viktiga åtgärder som vi hjälpte till med var att tillgänglighetsanpassa hemsidan enligt EU:s nya direktiv: WCAG 2.1. Vi har även aktiverat funktionen för IP-anonymisering och sett till att sidan är GDPR-anpassad enligt EU:s dataskyddsförordning.

Besök hemsida